Robots

In de industriële sector verlopen processen tegenwoordig steeds meer geautomatiseerd, met behulp van robots. Dit kan variëren van een eenvoudige portaalrobot die producten op een pallet stapelt tot een 6-assige robotarm die een compleet product in elkaar zet.

Berg Automation heeft een uniek besturingssysteem ontwikkeld voor alle typen robots. Het is gebaseerd op PLC en IPC techniek, waardoor er sprake is van een volledig open structuur ( Codesys).

Programmeren

De robots worden zo geprogrammeerd dat een operator zonder enige moeite de robot kan bedienen met behulp van een gebruiksvriendelijke interface.

Productielijnen

Onze robotsystemen zijn moeiteloos te integreren in bestaande productielijnen en systemen. Voorbeelden van toepassingen zijn:
Voorbeelden van toepassingen zijn:
 • Product handeling
 • Pick & place
 • Materiaalbehandeling


 • Nieuwe robots

  Wij verzorgen allerhande nieuwe robots. Deze worden door ons geleverd, geplaatst en geprogrammeerd. Daarbij kunnen we ook de benodigde randinstallatie verzorgen, zoals veiligheidshekken, lopende banden en dergelijke.

  Gebruikte robots

  Daarnaast leveren we ook gebruikte robots. Daarbij is eveneens het mechanische gedeelte helemaal nagekeken en in perfecte staat gebracht. Tevens kunnen we een gebruikte robotsturing leveren, of een nieuwe door Berg Automation ontwikkelde sturing. Deze besturing is gebaseerd op een IPC systeem met een uitermate gebruiksvriendelijke interface. Gebruikte robots worden door ons met garantie geleverd en geplaatst.

  Merken

  Er zijn verschillende merken robots waar wij mee werken:
  Kukawww.kuka.nl
  Fanucwww.fanucrobotics.nl
  Abbhttp://www.abb.nl/product/us/9AAC910011.aspx
  Motomanwww.motoman.nl
  Kawasakiwww.kawasakirobotics.com


  Kosten

  De kosten van een robotinstallatie verschillen van geval tot geval. De prijs hangt ook af van de gewenste randapparatuur en een eventueel veiligheidshek dat rond de installatie moet komen. Voor een exacte prijs, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Dan stellen wij graag een offerte voor u op.

  Neem contact met ons op!

  Wij werken onder andere met: Siemens, Abb, Omron

  Youtube kanaal van Berg Automation

  Sitemap